Är du intresserad av att utveckla ditt flöjt eller pianospel?

Jag är utbildad flöjtlärare med instrumentalpedagog examen från SMI i Stockholm och har genom åren undervisat mycket, både privat och på olika skolor runt om i Sverige. Jag har arbetat på Södra Latin och SMI i Stockholm samt Kulturskolan i olika ämnen. Mest har jag gett lektioner i flöjt, piano, musikteori och improvisation. En av mina specialiteter är att jag också håller Workshops i flöjtimprovisation och hur man kan utveckla sin egen kreativitet som jag tycker är både roligt och viktigt att dela med mig av.

Det är du som bestämmer vad du vill fokusera på, hur du får en bättre ton, andning, eget skapande, teknik eller kanske få större inblick i interpretation och någon specifik kompositör eller genre som du vill utveckla.

Som klassiskt skolad flöjtist har jag en egen nisch i och med att jag har improviserat och spelat mycket jazz. Du som vill utveckla ditt improviserande kan också få hjälp med det!

Skype lektioner går också bra om ni bor i en annan del av världen, jag brukar skräddarsy ett upplägg för varje elev, alla nivåer och alla åldrar är välkomna.

Jag undervisar mest i Stockholm men även i övriga Sverige och internationellt. Hör gärna av er om ni är intresserade av flöjt eller pianolektioner eller något annat ämne på följande mailadress: info@magnusbage.com

Här är en presentation av mitt pianospel:

Här nedan kan ni ta del av omdömen från några av mina elever:

 

Efter att ha tagit lektioner i tvärflöjt vid flera studieförbund har jag äntligen funnit den optimala läraren. Magnus Båge har varit min flöjtlärare sedan i december förra året och jag känner att jag utvecklats i den takt jag önskat. Jag är en sk senior nybörjarelev och det har inte varit något problem för Magnus att ha äldre elever. Jag har fått en väl anpassad undervisning och blivit ”pushad” av Magnus med stor entusiasm.

Magnus har både på teoretiskt och fysiskt vis hjälpt mig att utveckla min tonbildning och gett mig hemuppgifter som varit utvecklande och följts upp på kommande lektion. Lektionerna har varit väldigt roliga och omväxlande där Magnus har ackompanjerat både på piano och ibland spelat en andra stämma på flöjt. Magnus har varit väldigt flexibel vad gäller undervisningens omfattning som tex längden på lektionerna och hur ofta man vill komma. Vårterminen avslutades med en workshop där vi var flera vuxenelever som fick spela tillsammans. Magnus hade förberett olika stämmor för kvartett-spel och en pianist var anlitad att ackompanjera. Vi fick även möjlighet att prova både altflöjt och basflöjt. Otroligt roligt!

Marie Samuelsson – flöjtelev

 

Andys mamma Juliet: “Andy (till vänster på fotot) har spelat piano för Magnus i 8 månader. Magnus är inte Andys första lärare, men han får Andy att tycka om att spela piano. Magnus använder många levande och intressanta inlärnings metoder och olika verktyg för att fånga sina elevers intresse. Andy tycker om sin pianokurs med Magnus. Andy kände sig ledsen när han förstod att vi ska lämna Sverige för ett par år. Andy skulle vilja fortsätta pianospelet med Magnus när vi kommer tillbaks till Sverige”.

 

Efter att ha spelat flöjt i 35 år hittade jag Magnus och så många aha-upplevelser det blev! Det märks att Magnus gillar att undervisa, han är otroligt entusiasmerande, inspirerande och bjuder gärna på all sin kunskap. Varje lektion får jag massvis med tips och tricks som gör spelandet lättare och roligare och många gånger har jag tänkt “varför har ingen sagt det där till mig tidigare?”. Jag går alltid ifrån lektionerna med ett leende. Jag rekommenderar Magnus varmt till alla som vill utveckla sitt flöjtspelande – oavsett ambitionsnivå.

Britta Hausmann – flöjtelev

 

Första lektionen: en uppenbarelse! En liten detalj och tonen satt. Det är inte så länge sedan jag började med flöjtlektionerna för Magnus men vilken förbättring! Från skrikande höga toner, en anarki av tempi och en alldeles för dålig intonation till förbättringar jag inte anade jag var kapabel till. Magnus har varit en stor inspirationskälla med sin långa och mångsidiga erfarenhet som musikpedagog och konstnär. Tack!

Paulo Duarte – flöjtelev

fullsizerender

Magnus har hjälpt mig att ta mitt flöjtspel till en ny nivå! Efter 3 terminer i en nybörjargrupp ville jag utveckla min spelteknik vidare och detta har jag verkligen fått hjälp med. Magnus är duktig på att guida genom alla små steg som behövs för att utvecklas i spelandet. Varje lektion ger ny inspiration tack vare Magnus uppmuntran och lärorika råd. Jag har fått helt nytt intresse för tvärflöjt och framstegen har gjort spelandet roligare.

Miia Ekholm – flöjtelev

Jag har ett upptaget liv och inte mycket tid för att studera flöjt, så varje minut räknas verkligen. Magnus förstår det och hjälpte mig att fokusera på vad som är viktigt, vad som kommer verkligen att göra skillnad och inte slösa tid. När jag började ta lektioner hos honom hade jag spelat flöjt i 2 veckor. Efter några månader och några lektioner kunde jag spela flera låtar och spela med andra musiker. Framstegen jag har gjort på så kort tid är helt otroligt för mig…

Adolfo – flöjtelev

För 16 år sedan började jag ta pianolektioner. Pianoläraren jag då hade, ställde aldrig några krav eller gav mig sällan läxor vilket gjorde att jag utvecklades mycket långsamt. Det blev också allt längre mellan lektionerna. I det läget tipsade en vän mig om Magnus Båge och jag började som hans elev. Vilken skillnad det blev! Det är nu nästan 3 år sedan och jag ser fram mot varje lektion som veckans höjdpunkt. Jag har utvecklats enormt och att spela piano har blivit mitt bränsle tack vare Magnus fantastiska förmåga att undervisa. Att han sen är en av de trevligaste och ödmjukaste människor jag träffat, gör ju inte saken sämre. Välj Dina hypnotisörer med omsorg. Välj Magnus Båge!

Björn Persson. Pianoelev.

Jag fick möjligheten att börja hos Magnus som 12-åring då jag tidigare hade gått på Lidingö-musikskola hos en lärare som varken uppmuntrade eller gjorde så att jag utvecklades särskilt mycket. När jag började hos Magnus öppnades en ny del av musik-världen då han inte bara inspirerade och gav goda råd utan även lyssnade på mig och tog hänsyn till min musiksmak. Efter ett långt sommarlov utan piano år 2016 så tappade jag lusten lite men efter en till lektion hos Magnus så har jag blivit mer inspirerad till att faktiskt spela mycket hemma och njuta av det. 

Astrid Wanecek, 15, år

Jag har spelat flöjt hos Magnus i ett knappt år och skattar mig lycklig att ha hittat honom som flöjtlärare. Jag har gjort framsteg som jag inte trott var möjliga så snabbt. Jag tror det beror på att Magnus kan ge mig konkreta verktyg för hur jag ska jobba med flöjten och med ett stycke. Han har en väldigt bra känsla för vad jag behöver och hur högt han kan lägga ribban. Lektionerna och styckena jag får är utmanande, men de är alltid överkomliga och jag känner mig stolt när jag har bemästrat en svårighet. Jag går alltid ifrån hans lektion fylld av energi och glädje över mitt instrument. Jag rekommenderar honom helhjärtat!

Sibylle Herzer