Ny premiär med Lilla Hon i Avesta!

Vi hade en ny premiär igår den 14 november i Avesta och vår nya “Lilla Hon” – Emeli Dybeck gjorde en otroligt fin insats! Här är några foton från repen. Nästa vecka spelar vi i Falun med en familjeföreställning den 21 november. Välkomna!

 

Skolföreställningar med “Lilla Hon”:

Tors, 14/11, Avesta Teater

10.00 Skolföreställning 1

12.00 Skolföreställning 2

Falun 21 november på Kulturhuset tio14:

18.00 Familjeföreställning

Biljetter

Boka din biljett hos Visit Dalarna 0771-62 62 62
Onlineköp via Musik i Dalarnaslänk till annan webbplats hemsida.

“Nu förstår jag varför fröken säger att vi inte får springa med saxen …”

“Jag älskade dem! De spelade så bra!”

“Den förskräckliga historien går hem hos både elever och lärare.”


Det här är historien om Lilla Hon. En förskräcklig, ryslig och otäck historia. Men den är också knasig, spännande och rolig. Och den slutar ganska lyckligt. I alla fall för vissa …

Magnus_Bage“När jag skrev musiken till Lilla Hon handlade det om att hitta musik med många dimensioner. Lenas berättelse om Lilla hon är inte förutsägbar – och det ska inte musiken vara heller. Jag har utforskat olika genrer och provat att göra om dem till opera. Det har varit en fantastiskt rolig utmaning!”
Magnus Båge, kompositör

Här kan ni lyssna till några av scenerna från premiären och demosånger på tyska och engelska:

Bobo, Lena, Magnus och Iso
Bobo, Lena, Magnus och Iso

Lena Ollmark är författare och manusförfattare. Hon har en förkärlek till spökhistorier och skräck men har också skrivit manus till tv-serier som Nasse och Lilla spöket Laban. Under skolåret gör hon mängder av författarbesök i mellan- och högstadiet och pratar om rädslor och att skriva historier. Hon har skrivit böcker som Mördaren i parkenInmurade och Lägret.

Jag älskar spökhistorier och skräck – och i de bästa historierna skriker, skrattar och snyftar man på samma gång. För mig är Den förskräckliga historien om Lilla Hon en berättelse om att glädje alltid vinner över elakhet och rädsla – och att du kan hitta dina bästa vänner där du minst anar det.
Lena Ollmark, författare

Magnus Båge är musiker och kompositör. Som flöjtist har Magnus gjort flera uppfinningar för att förbättra instrumentets möjligheter. Kompositörer som Rolf Martinsson har valt att skriva musik som är anpassad för Magnus ”nya” instrument. Numera fokuserar Magnus alltmer på skrivandet och har tagit med sig nyfikenheten på det outforskade i musiken i sitt arbete.

När jag skrev musiken till Lilla Hon handlade det om att hitta musik med många dimensioner. Lenas berättelse om Lilla hon är inte förutsägbar – och det ska inte musiken vara heller. Jag har utforskat olika genrer och provat att göra om dem till opera. Det har varit en fantastiskt rolig utmaning!
Magnus Båge, kompositör

Skådespelaren, regissören och poeten Iso Porović är utbildad vid Akademien för scenkonst i Sarajevo. Han har arbetat som teaterchef och konstnärlig ledare för Teater Västernorrland och är idag anställd som länsregissör. Han är bland annat aktuell som regissör för En midsommarnattsdröm av W. Shakespeare med premiär den 27 juni 2018 samt Före detta av Mattias Andersson med premiär hösten 2018.

Jag ser ljusets och mörkrets samspel mellan ytor och sprickor. Små och stora gestalter på ett stort fält. Publiken som förs från den ena dramatiska situationen till den andra kraftfulla och färgstarka… En ren fysisk upplevelse bortom teoretiserande. Kött och blod i ord och musik. Man kan inte värja sig.
Iso Porovic, regissör

Bobo Åkerros är producent och projektledare hos Musik Västernorrland. Bobo har jobbat som kulturadministratör och projektledare inom Kultur för unga i 21 år. Han har varit delaktig i mer än 280 produktioner, 780 musikworkshopar och drygt 1200 konserter med allt från jazz och kammarmusik till barnvisor. Han har arbetat med länsungdomskören och var en av grundarna bakom festivalen UKM – Ung Kultur Möts. Förutom ett fokus på barn och ungdom genomsyras Bobos arbete av ett kulturarvsperspektiv i kombination med nyskapande experimentlusta.

Alla har en relation till skräck. Med denna opera sätter vi ord på tänkbara rädslor. Vi samtalar, rör vid dem, och det blir okej att erkänna; Jag är också rädd ibland. Vi ska inte blunda för det vi har och känner. Vi skall dela och utvecklas – tillsammans och som individer.
Bobo Åkerros, producent